ALKMAAR - AZ is in ieder geval tot zondagavond koloper van de eredivisie. De ploeg van trainer Maarten Martens bleef op bezoek bij PEC Zwolle voor de zesde keer op rij ongeslagen: 1-2. De watervlugge Ibrahim Sadiq zorgde voor de beide Alkmaarse treffers.

De snelle Ghanees wist AZ na balverlies van de thuisploeg en een goede voorzet van Van Bommel op voorsprong te zetten. PEC Zwolle gooide er vervolgens de nodige energie in en probeerde AZ onder druk te zetten. De Alkmaarders bleken defensief echter zeer solide wisten vlak voor de rust bijna een tweede treffer te maken, maar Parrott raakte de paal.

Kort na rust was het wel raak. Sadiq scoorde met een prachtige lob over keeper Schendelaar, na een rush van Möller Wolfe. PEC bleef strijdlustig, maar kansen kreeg het ook nu amper. Toch wist Dylan Vente halverwege de tweede helft alweer zijn derde goal van het seizoen te maken. Zo leek het nog even spannend te worden, maar AZ trok de zege toch geconcentreerd over de streep.